Practica terapiei de cuplu centrate pe emotii

O carte cu adevărat remarcabilă. Johnson reușește o combinație foarte rară – să vorbească într-un limbaj accesibil și relevant clinic pentru terapeutul de cuplu, în timp ce rămâne puternic ancorată în cercetare. Aceasta este o lucrare consacrată care descrie terapia de cuplu centrată pe emoții, una din puținele abordări care și-au dovedit eficiența. Pătrunzătoare și bine scrisă, cu siguranță va deveni o lucrare clasică în domeniul terapiei maritale.“ – Jay Lebow, Ph.D., ABPP, Președintele Diviziei de Psihologia Familiei a Asociației Americane de Psihologie; Terapeut senior, Institutul Familiei din Northwestern; Profesor clinician asociat, Universitatea Northwestern.

„Cel mai bun terapeut de cuplu al momentului a recidivat! Această lucrare nemaipomenită,  evizuită și extinsă, va face învățarea și practicarea acestei forme de terapie – eficientă și validate empiric – mult mai ușoară. Cartea își va găsi un loc de frunte în mințile, inimile și  ibliotecile tuturor terapeuților de cuplu, nenumărate cupluri și familii beneficiind de pe urma ei. Bravo, Sue Johnson!“ – Scott R. Wooley, Ph.D., Directorul Programului de formare în Terapie de Cuplu și  amilie, CSPP, Universitatea Internațională Alliant.

Cea de-a doua ediție a manualului standard de terapie centrată pe emoții pentru cuplu și familie reprezintă o consistentă revizuire și  ezvoltare a primei ediții, cea care a avut un impact deosebit. Sue Johnson actualizează harta clinică a EFT pe care ne-a oferit-o în ediția salutară din 1996, incluzând aici cele mai recente  ezultate din cercetarea clinică, noi studii de caz, dezbaterea evoluției domeniului terapiei de cuplu și convergența unor subiecte noi, cum ar fi EFT și tulburarea de stres posttraumatic,  ertarea și reconcilierea, feminismul. De asemenea, noua ediție include și o privire destul de amplă asupra atașamentului adult și importanței sale pentru terapeutul de cuplu și familie, ca și o secțiune despre cultura si competența culturală a terapeutului EFT. Una dintre cele mai bine documentate, consistente și studiate abordări din terapia de cuplu, EFT oferă o teorie relațională  mplă, profundă și cu semnificație clinică. Practica terapiei de cuplu centrate pe emoții se adresează deopotrivă studenților, dar și profesioniștilor practicieni din sănătate mintală, oferind un set coerent de intervenții și o hartă către procesul schimbării în terapia de cuplu.

Sue Johnson este unul din inițiatorii și principalii promotori ai EFT, în prezent una dintre cele mai bine  alidate intervenții în terapia de cuplu din America de Nord. Este profesor de psihologie la Universitatea Ottawa și director al Institutului Cuplului și Familiei din Ottawa. De asemenea, este psiholog acreditat în regiunea Ontario, Canada, și membru în comitetul editorial al unor reviste de specialitate [Journal of Marital and Family Therapy, Journal of Couple and Relationship Therapy, Journal of Family Psychology]. I s-a oferit Premiul pentru cea mai importantă contribuție  în domeniu din partea Asociației Americane de Terapie Maritală și Familială [AAMFT] și este recunoscută internațional pentru cursurile și prelegerile sale despre teoria, practica și cercetarea terapiei de cuplu, atașamentul adult și emoția în psihoterapie. Își desfășoară activitatea în practică privată și trăiește în Ottawa, alături de soțul său și cei doi copii.

Terapia de familie

Concepte si Metode
Editia a sasea
MICHAEL P. NICHOLS SI RICHARD C. SCHWARTZ
In acest volum, Mike Nichols si Dick Schwartz spun povestea terapiei de familie – si o spun foarte bine. Este greu de imaginat un ghid mai usor de citit si mai informativ pentru domeniu….
Multe s-au schimbat in domeniu, iar aceasta noua editie aduce cititorii la zi, descriind cele mai recente abordari si continuand sa ofere comentarii specializate si echilibrate. Fara indoiala aceasta editie ofera[ o bogatie de informatii prezentate cu o claritate proaspata si o totala absenta a ipocriziei. Totul pentru o carte incitanta, placuta….
Din Cuvant inanite de Salvador Minuchin, Dr. in medicina Dr. MICHAEL P. NICOLS este profesor la Colegiul William si Mary. Dr. Nichols si-a luat titlul de Bachelor of Art la Universitatea din Wisconsin si doctoratul la Universitatea Rochester. El preda si practica terapia de familie si este autorul a numeroase articole si carti, inclusiv al volumelor }n Interiorul Terapiei de Familie, Vindecarea Familiei (impreuna cu Salvador Minuchin); Arta Pierduta a Ascultarii si Probleme Fundamentale ale Terapiei de Familie DR.RICHARD C. SCHWARTZ, si-a luat doctoratu la Universitatea Purdue si a fost profesor asociat la Institutul Familiei de la Universitatea de Nord-vest si Departamentul de Psihiatrie al Universitatii din Illinois, Colegiul de Medicina. El a dezvoltat modelus sistemic al familiei interne si este autoru si, co-autor al si co-editor al Introduceri in modelul sistemic al familiei interne Terapia sistemica a familiei interne Inteligentei Mozaice si Metacadrele: Transcendenta Modelelor Terapiei de Familie Manualului de Formare si Supervizare in Terapia de Familie.
TIPARIT IN STATELE UNITE ALE AMERICII